Як зменшити ризик ожиріння в дитини ?

Онлайн - презентація результатів дослідження поширеності надлишкової маси тіла у дітей
Серед основних факторів розвитку ожиріння спеціалісти виділили нездорове харчування та малорухливість. Дослідження показало, що лише половина дітей харчується з дотриманням норми МОЗ, яка стосується щоденного вживання фруктів та овочів. Свіжі фрукти щоденно присутні у раціоні 55,3% дітей, овочі — у 41,4%. Опитування серед батьків також дозволило виявити значні порушення — 20,3% дітей щодня вживають цукровмісні напої, 17,8% дітей кожного дня споживають солодкі закуски (торти, десерти, печиво).
Спеціалісти зазначили, що для вирішення проблеми необхідно запровадити комплексний підхід. Він включатиме:
- збільшення фізичної активності дітей,
- покращення доступу до здорового харчування в школах,
- просвітницьку роботу серед батьків і дітей,
- обмеження часу використання електронних пристроїв.
· Який відсоток дітей в Україні має надлишкову масу тіла та ожиріння.
· Яка ситуація з харчуванням та фізичною активністю у дітей зараз.
Долучайтеся до трансляції та дізнайтеся більше про майбутні стратегії покращення життя наших дітей!
Переглянути онлайн-презентацію можливо за посиланням:https://fb.watch/xxLSYYYVOa/
,,,