Як зменшити ризик ожиріння в дитини ?

Онлайн - презентація результатів дослідження поширеності надлишкової маси тіла у дітей

Серед основних факторів розвитку ожиріння спеціалісти виділили нездорове харчування та малорухливість. Дослідження показало, що лише половина дітей харчується з дотриманням норми МОЗ, яка стосується щоденного вживання фруктів та овочів. Свіжі фрукти щоденно присутні у раціоні 55,3% дітей, овочі — у 41,4%. Опитування серед батьків також дозволило виявити значні порушення — 20,3% дітей щодня вживають цукровмісні напої, 17,8% дітей кожного дня споживають солодкі закуски (торти, десерти, печиво).

Спеціалісти зазначили, що для вирішення проблеми необхідно запровадити комплексний підхід. Він включатиме:

  • збільшення фізичної активності дітей,
  • покращення доступу до здорового харчування в школах,
  • просвітницьку роботу серед батьків і дітей,
  • обмеження часу використання електронних пристроїв.

· Який відсоток дітей в Україні має надлишкову масу тіла та ожиріння.

· Яка ситуація з харчуванням та фізичною активністю у дітей зараз.

Долучайтеся до трансляції та дізнайтеся більше про майбутні стратегії покращення життя наших дітей!

Переглянути онлайн-презентацію можливо за посиланням:https://fb.watch/xxLSYYYVOa/

,,,

Кiлькiсть переглядiв: 29