«Козацькому роду нема переводу»

У 2-Б класі відбулося свято «Посвята в козачата» під гаслом «Козацькому роду нема переводу» Це дійсно велике свято для молодших школярів, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю.

На урочистий захід прийшли підтримати і привітати другокласників їх рідні, учні та вчителі школи. В ході свята малеча показала свої знання про життя козаків, їх побут, традиції, правила, улюблені заняття. Проте найурочистіший момент заходу — посвята в козачата. Під час якої прозвучали слова клятви з уст учнів. Вони присягнули на вірність Україні і своїй школі, вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто промовляли: «Клянусь». Другокласники пообіцяли гарно навчатися і поважати історію та традиції українського народу, розвиватися розумово, фізично, морально, щоб відповідати новому статусу козачат.

Для всіх присутніх була підготовлена яскрава концертна програма, яка мала розважити не тільки гостей, але й винуватців свята — другокласників. На сцені кружляли у яскравих танцях, звучали пісні та вірші про Україну та козаків.

Малеча запам’ятає цей день як особливий для них. Адже вони змогли відчути причетність до великої історії нашого народу, до потужності і міці славного українського козацтва. Такі заходи, безсумнівно, виховують у дітей почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

-----

Галерея "«Посвята в козачата» - 21.10.19"

Кiлькiсть переглядiв: 211